Przedmioty kierunkoweBezpieczeństwo i higiena pracy.Biochemia.Chemia organiczna.Ekonomia.Informatyka.Język obcy I II III IV V VI angJęzyk obcy I II III IV V VI niemMatematyka.Metody badań produktów.Mikrobiologia.Ochrona środowiska.Opakowalnictwo.Podstawy chemii.Podstawy fizyki.Podstawy marketingu.Podstawy procesów technologicznych.Podstawy zarządzania.Praktyka zawodowa.Przechowalnictwo.Seminarium dyplomowe I II III.Sensoryczna ocena jakości.Statystyka.Towaroznawstwo przemysłowe I.Towaroznawstwo przemysłowe II.Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia roślinnego.Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia zwierzęcego.Wstęp do towaroznawstwa.Przedmioty specjalnościoweEdukacja żywieniowa.Eksploatacja urządzeń gastronomicznych.Finanse przedsiębiorstw.Gospodarka magazynowa.Higiena żywności i żywienia.Ochrona konsumenta.Organizacja usług żywieniowych.Planowanie i ocena sposobu żywienia.Profilaktyka żywieniowaRachunkowość MPG.Technika i organizacja obsługi konsumenta.Technologia gastronomiczna.Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności i substancji dodatkowych.Zachowania konsumenta.Zasady żywienia człowieka.Żywienie w różnych okresach życiaWytworzył informację:12.07.2022 Wprowadzenie:M.Schmidt 12.07.2022 Ostatnia modyfikacja:M.Schmidt 14.07.2022