dr inż. Agnieszka Palka

 

2023

  • Palka A., Wilczyńska A., Storage Quality Changes in Craft and Industrial Blueberry, Strawberry, Raspberry and Passion Fruit-Mango Sorbets, Foods, 2023, 12, 2733.
  • Mazurek, A.; Palka, A.; Skotnicka, M.; Kowalski, S., Consumer Attitudes and Acceptability of Wheat Pancakes with the Addition of Edible Insects: Mealworm (Tenebrio molitor), Buffalo Worm (Alphitobius diaperinus), and Cricket (Acheta domesticus), Foods, 2023, 12, 1, https://doi.org/10.3390/foods12010001.

2022

  • Palka A., Sugalski S., Wpływ pandemii COVID-19 na sposób odżywiania się studentów Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, The role of commodity science in quality management in a knowledge- based economy. Food quality and safety. Jakość i bezpieczeństwo żywności, 2022, s. 78-96.
  • Palka A., The role of commodity science in quality management in a knowledge- based economy. Food safety, Bezpieczeństwo żywności, 2022, 156 stron.
  • Palka A., The role of commodity science in quality management in a knowledge- based economy. Food quality, Jakość żywności, 2022, 158 stron.
  • Palka A., Skotnicka M., The Health-Promoting and Sensory Properties of Tropical Fruit Sorbets with Inulin, Molecules, 2022, 27, 4239.

2021

  • Palka A., Consumers' preferences on low-lactose ice cream market, Current Trends in Quality Science- consumer behavior, logistic, product management, 2021, 2, s.125-142.

2020

  • Palka A., 2020, Sorbets from old apple varieties in the consumers’ opinion. Polish Journal of Commodity Science. Towaroznawcze Problemy Jakości, 1 (66), 29-38.
  • Palka A., 2020, Quality assessment of premium ice cream, Polish Journal of Commodity Science. Towaroznawcze Problemy Jakości, 3 (64), 31-39.
  • Palka A., 2020, The potential of ice cream made from goat’s milk in Polish market – preliminary research, Polish Journal of Commodity Science. Towaroznawcze Problemy Jakości, 4 (65), 76-82.
  • Palka A., 2020, Assesment of using mare’s milk in the production of ice cream – preliminary research, Innovations in food quality development. Innowacyjność w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych. [Red. P. Dmowski], Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, Gdynia, ISBN 978-83-7421-346-2, 117-126.
  • Palka A. [red.], 2020, Kształtowanie jakości żywności. Food quality development. Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, Gdynia, ISBN 978-83-7421-344-8.
  • Palka A. [red.], 2020, Książka abstraktów. X Międzynarodowa Konferencja Naukowa. Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy. Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju. Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, ISBN 978-83-7421-349-3.

2019

  • Palka A., 2019, Evaluation of the Quality of vegan ice cream made on the basis of vegetable drinks, Current trends in Quality Science, Quality design of Food Products, (red. H. Śmigielska), s. 114-127, Sieć Badawcza Łukasiewicz, Radom.
  • Palka A., Flis-Kaczykowska A., 2019, Evaluation of extract and fat content in selected fruit and fruit-vegetable yogurts (available on the market),Scientific Journal of Gdynia Maritime University, 109, s. 49-54.
  • Palka A., Czablewska K., 2019, Produkty mleczne o obniżonej zawartości laktozy jako żywność funkcjonalna, Innowacje w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych(red. M. Miśniakiewicz), s. 27-39, Sieć Badawcza Łukasiewicz, Radom.
  • Palka A., 2019, Rynek lodów w Polsce – aktualne trendy rozwoju,Konsument na rynku żywności – preferencje, opinie, trendy(red. M. Halagarda), s. 43-51, Sieć Badawcza Łukasiewicz, Radom.
2018
  • Palka A., Newerli-Guz J., Ice cream as innovative luxury products, Handel Wewnętrzny,2018, 373, s. 331-343.
  • Newerli-Guz J,. Palka A.,Creating entrepreneurial attitudes among students of the Faculty of Entrepreneurship and Commodity Science in Gdynia Maritime University, 13th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, University of Aveiro, Proceedings of the 13th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, University of Aveiro, Portugal, 2018, s. 526-534.
  • Palka A., Karczmarczyk P., 2018, Ocena preferencji konsumenckich w zakresie wyboru sorbetów owocowych, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni , 104, s. 91-99.
  • Palka A., Śniegocka-Dworak M., Wilczyńska A., Sprzedaż bezpośrednia a bezpieczeństwo żywności pochodzenia zwierzęcego na przykładzie praktyk w powiecie tczewskim, ŻYWNOŚĆ.Nauka.Technologia. Jakość, 2018, 25, 4 (117), s. 172-184.
  • Palka A., Behaviour of young consumers and the seasonality of ice cream consumption, Marketing i Zarządzanie, 2018, 3 (53), s. 151-162.
  • Palka A., Evaluation of the quality of self-manufactured avocado based sorbets, Towaroznawcze Problemy Jakości, 2018, 4 (57), s. 79-88.
  • Palka A., Transport chłodniczy żywności w Polsce, Autobusy, 2018, 12, s. 179-183.

2017

  • Palka A., Consumer preferences on impulse ice cream, Towaroznawcze Problemy Jakości. Polish Journal Of Commodity Science, 2 (51), 2017, s. 86-93.
  • Kłopotek K., Ocieczek A., Palka A., Wpływ temperatury przechowywania na wybrane parametry jakości olejów orzechów, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 99, 2017, s. 34-47.
  • Palka A., Wilczyńska A., Flis M., Wpływ dodatku nasion oleistych na zawartość podstawowych składników odżywczych w koktajlach mleczno-owocowych oraz na ich kwasowość, Problemy Higieny i Epidemiologii, 98 (4), 2017, s. 334-339.
  • Palka A., Making purchase decisions on ice cream market, Marketing i Zarządzanie, 2 (48), 2017, s. 53–62.
  • Palka A., Newerli-Guz J., Wilczynska A., Rybowska A., Wawszczak S., Commercialization of traditional and regional products as innovation on the market, Proceedings of the 12th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, Paris, France, Academic Conferences and Publishing International Limited Reading UK, 2017, s. 478-487.
  • Palka A., Karczmarczyk P., Quality assessment of the strawberry sorbets available in Polish market, Towaroznawcze Problemy Jakości nr 4 [53], str. 54-60.

2016

  • Palka A., Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Rybowska A., Innovations in Ice Cream Production in Baltic Sea Region, Proceedings of The 11th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, Jyväskylä, Finland, Academic Conferences and Publishing International Limited Reading UK, 2016, s. 543-551.
  • Rybowska A., Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Palka A., An Attempt to Identify a Typical Regional Food Product for Baltic Sea Region, Proceedings of The 11th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, Academic Conferences and Publishing International Limited Reading, Jyväskylä, Finland, 2016, s. 680-687.
  • Palka A., Rzeźnikowski K., Zmiany odżywiania się kobiet w czasie ciąży, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 93, Gdynia, 2016, s. 222-226.
  • Palka A., Newerli-Guz J., Furmaga D., Quality evaluation of take home vanilla ice cream, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 94, Gdynia, 2016, s. 91-101.
  • Palka A., The influence of time and temperature of storage on changes in selected features of ice cream, [w:] R. Zielinski, J. Żuchowski (red.), Selected Aspects of Food Quality, Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii i Eksploatacji – PIB Radom, 2016, s. 152-158.

 

2015

  • Palka A., Zmiany w preferencjach konsumentów na rynku lodów, Handel Wewnętrzny, 2 (355), Warszawa, 2015, s. 308-31.
  • Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Ruszkowska M., Przybyłowski P., Palka A., Antioxidant and antibacterial activities of selected herbal infusion with addition of honey, Annals Of Nutrition And Metabolism 67 (suppl 1), Berlin, 2015, s. 551.
  • Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Ruszkowska M., Palka A., Przybyłowski P., Studies on the hygroscopity of marjoram [Origanum majorana l. ] in therms of their geographical origin, Annals Of Nutrition And Metabolism 67 (suppl 1), Berlin, 2015, s. 551.

 

2014

  • Palka A., Ruszkowska M., Próba oceny jakości deserów dla dzieci przechowywanych w warunkach zamrażalniczych, Ekologia i Technika 4 (22) , Bydgoszcz, 2014, s. 155-164.
  • Palka A., Rola stabilizatorów i emulgatorów w kształtowaniu jakości lodów, [w:] J. Żuchowski, R. Zielinski (red.), Wybrane determinanty jakości żywności, Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, Radom, 2014, s. 80-88.
  • Palka A., Evaluation of changes in melting and overrun of family ice cream during long-term storage, [w:] M. Miśniakiewicz, S. Popek (red.), Commodity Science in Research and Practice – Food Products’ Quality, Polish Society of Commodity Science, Cracow, 2014, s. 127-136.

 

2013

  • Palka A., Palich P., Wpływ rodzaju lodów familijnych na zmiany ich cech podczas przechowywania, Ekologia i Technika 2 (21), Bydgoszcz, 2013, s. 51-54.
  • Palka A., Impact of consumer preferences on changes in ice cream market in Poland, Towaroznawcze Problemy Jakości. Polish Journal Of Commodity Science, 4 (37), Radom, 2013, s. 76-83.

 

2012

  • Palka A., Palich P., Rozwój rynku lodów w Polsce, [w:] R. Zielinski, J. Żuchowski (red.), Wybrane aspekty jakości żywności, Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, Radom, 2012, s. 96-105.

 

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

AT
27.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 01.09.2023