dr inż. Ewa Stasiuk

 

2020

  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Aktywność antyoksydacyjna określona za pomocą DPPH domowych napojów izotonicznych sporządzonych na bazie soków jabłkowych, Monografia – Bezpieczeństwo żywności, Wydawnictwo Uniwersytetu Morskiego w Gdyni, 2020, s. 121-132. 

2017

  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Osmolality of isotonic drinks in the aspect of their authenticity, Polish Journal of Natural Sciences, 1, 2017, 161-168
  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Ocena zawartości cynku w napojach funkcjonalnych, Problemy Higieny i Epidemiologii, 4, 2017,

 

2015

  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Skrzypkowska N.: Analiza wybranych wskaźników jakości wód funkcjonalnych typu ACTIVE, BALANCE i BEAUTY, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 4, 2015, 647-652
  • Stasiuk E., Przybyłowski P.: Elektrochemiczne wskaźniki jakości w ocenie napojów izotonicznych, Problemy Higieny i Epidemiologii, 4, 2015, 827-829

 

2014

  • Stasiuk E., Przybyłowski P. Ocena zawartości i pobrania węglowodanów z napojów energetyzujących, Problemy Higieny i Epidemiologii, 1, 2014, 125-127
  • Stasiuk E., Przybyłowski P. Analiza zawartości ołowiu w wybranych winach czerwonych dostępnych na rynku Trójmiasta, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 3, 2014, 737-741

 

2012

  • Stasiuk E ., Przybyłowski P. Zawartość żelaza w mleku kobiecym i mleku innych ssaków, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 3, 2012, 1006-1009

 

2011

  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Rój A. Safety of blue cheese of the brie type of Polish and French origin in aspect of their contamination with lead and cadmium, Towaroznawcze Problemy Jakości, 1, 2011, 70-79
  • Stasiuk E., Przybyłowski P. Zawartość wapnia i magnezu w próbkach mleka różnego pochodzenia, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna,  3, 2011,  581-584
  • Stasiuk E. Zawartość ołowiu i kadmu w napojach energetyzujących kupionych w sklepach Trójmiasta, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 3, 2011, 635-638
  • Rój A.,  Stasiuk E., Dorsz B. Ocena popularności napojów energetyzujących wśród młodzieży regularnie uprawiającej sport, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 3, 2011, 1019-1022
  • Rój A., Stasiuk E., Przybyłowski P. Pozostałość pestycydów chloroorganicznych w mleku kobiecym, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu " Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta", 196, 2011, 204-210
  • Stasiuk E. Concentrations of lead and cadmium i Gouda cheese of Polish and foreign origin, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu "Current trends in commmodity science. Quality and safety of food", 214, 2011, 210-215
  • Stasiuk E ., Przybyłowski P., Rój A. Lead and cadmium content in women milk and other milk, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu "Current trends in commmodity science. Quality and safety of food", 214, 2011, 216-222
  • Stasiuk E., Przybyłowski P., Nowy sposób stosowania KNO3 w produkcji serów podpuszczkowych dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego, [w:] M. Grzybowski (red.), Transfer wiedzy w ekonomii i zarządzaniu,  Gdynia 2011, 240-255

 

2010

  • Przybyłowski P., Stasiuk E., Tatarynowicz J.,  Patent nr P352082 „Solenie serów podpuszczkowych, dojrzewających typu holenderskiego i szwajcarskiego”  2002-2010
  • Stasiuk E., Rój A., Przybyłowski P. The contents of lead and cadmium in nutrients for sportsmen, Zeszyty Naukowe , Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 147, 2010, 7-11
  • Stasiuk E. The contents of lead and cadmium in tomato juices, Zeszyty Naukowe, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 147, 2010, 12-16
  • Rój A., Stasiuk E., Przybyłowski P., Ocena bezpieczeństwa serów pleśniowych w zakresie zawartości pozostałości pestycydów chloroorganicznych, [w:] J. Żuchowski, R. Zieliński (red.), Wybrane problemy jakości żywności, Radom 2010, 77-84
  • Stasiuk E.,  Rój A., Przybyłowski P., Zawartość ołowiu i kadmu w serach pleśniowych typu brie produkcji polskiej i francuskiej [w:] J. Żuchowski, R. Zieliński (red.), Wybrane problemy oceny jakości żywności, Radom 2010, 89-95

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

AT
27.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 14.07.2021