dr inż. Beata Borkowska

 

2021

  • Borkowska B., Białkowska P., Comparative assessment of the quality aloe vera and aloe juice, Current Trends in Quality Science- design, quality and safety of products, 2021, s. 126-133.

2020

  • Borkowska B., Pigłowski M., Szczupak A., Wpływ przechowywania na wybrane parametry jakościowe konfitur owocowych, Kształtowanie jakości żywności, 2020, s. 22-34. 

2019

  • Borkowska B., Bialkowska P.,  Evoluation of consumer awareness of hemp and its applications in different industries, Scientific Journal Maritime University, 2019,110, s.7-16.

2018

  • Borkowska B., Banach D., Ocena wybranych cech fizykochemicznych pszenicy i żyta w północnego i południowego regionu Polski, 2018, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2018, XX(6), s. 18-22. 
  • Borkowska B., Filipiak M., Ocena jakości bułek maślanych z wybranych piekarni tradycyjnych i ekologicznych, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 104, 2018, s.45-54.

2017

  • Borkowska, A. Bianga A., Ocena wybranych cech jakościowych paluszków słonych, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, nr 99, 2017, s. 132-140
  • Borkowska B., Opolska J., Ocena jakości sensorycznej wybranych batonów owocowo – zbożowych, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, nr 99, 2017, s. 149-155
  • Borkowska B., Pyryt B., Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014, Przegląd Zbożowo – Młynarski, nr 1, 2017, s. 26-28

 

2016

  • Borkowska B., Datta A., Ocena zawartości włókna surowego w wybranych otrębach pszennych, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, nr 93, 2016, s. 38-45

 

2015

  • Borkowska B., Pospieszna A., Ocena porównawcza jakości pieczywa chrupkiego wybranych producentów, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, nr, 88, 2015, s. 17-23

 

2014

  • Borkowska B., Zmiany w zachowaniach konsumentów na rynku pieczywa w Polsce, Marketing i Rynek, nr 06, 2014, s. 93-104
  • Borkowska B., Kaźmierczak K., Ocena wiedzy konsumentów dotycząca zagrożeń zdrowotnych wynikających ze spożywania koncentratów zup, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, tom XLVII, nr 3, 2014, s. 308-313
  • Borkowska B., Łagowska U., Ocena porównawcza jakości pieczywa tradycyjnego i ekologicznego, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, nr 86, 2014, s. 211-219
  • Borkowska B., Robaszewska A., Kasza gryczana prażona i nieprażona. Ocena jakości, Przemysł Spożywczy, tom. 68, nr 12, 2014, s. 36-38

 

2013

  • Borkowska B., Śmigielska M., Ocena wybranych cech jakościowych koncentratów obiadowych, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, tom XLVI, nr 3, 2013, s. 331-336
  • Borkowska B., Bugajska I., Preferencje spożycia wybranych ekstrudowanych produktów śniadaniowych, Problemy Higieny i Epidemiologii, tom 94, nr 2, 2013,  s. 378-380

 

2012

  • Borkowska B., Wontor K., Wybrane parametry jakości kisieli zwykłych o smaku cytrynowym, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, tom XLV, nr 3, 2012,  s. 907-911
  • Borkowska B., Robaszewska A., Zastosowanie ziarna gryki w różnych gałęziach przemysłu, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, tom 73, 2012, s. 43-55

 

2011

  • Borkowska B., Chrzan N., Ocena jakości sensorycznej wybranych koncentratów ciast w proszku, Zeszyty Naukowe. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, nr 196, 2011, s. 124-130
  • Borkowska B., Jakość pieczywa pozyskiwanego z surowców ekologicznych, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, tom: XLIV,  nr 3, 2011,  s. 828-833

 

2010

  • Borkowska B., Kolenda H., Composition of fatty acids in selected instant soup concentrates, [w:] R. Zieliński, J. Żuchowski (red.), Wybrane problemy jakości żywności, Wydawnictwo Politechniki Radomskiej, Radom 2010, s. 206-219
  • Borkowska B., Bujalska E., Preferencje i spożycie wody mineralnej wśród studentów, [w:] R. Zieliński, J. Żuchowski (red.), Wybrane problemy oceny jakości żywności,  Radom 2010, s. 165-172

 

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

P.Witt
01.02.2019
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 03.01.2023