dr inż. Natalia Żak
2023
- Pigłowski M., Żak N., 2023, Notifications on honey in the Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), [w:] Sielicka-Różyńska M. (red.), Current Trends in Quality Science. Quality Management and Safety of Food and Non-food Products. Wydawnictwo Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk, Poznań, 119-130. DOI: 10.56091/CTQS.Qual-9.
- Żak N., Wilczyńska A., The Importance of Testing the Quality and Authenticity of Food Products: The Example of Honey, Foods, 2023, 12, 3210.
2020
- Natalia Żak, Aleksandra Wilczyńska, 2020, Postrzeganie miodu wzbogacanego dodatkami naturalnymi przez konsumentów i producentów Innowacje w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych. Innovations in food quality development.
- Piotr Przybyłowski, Natalia Żak, Natalia Kwidzińska, 2020, Postrzeganie produktów kosmetycznych przez mężczyzn a współczesne trendy w rozwoju kosmetyków -badania wstępne, Wyzwania dla organizacji i gospodarek w XXI wieku, s. 243-257.
- Aleksandra Wilczyńska, Natalia Żak , 2020, The use of fluorescence spectrometry to determine the botanical origin of filtered honeys, Molecules, s. 1-17.
- Aleksandra Wilczyńska, Natalia Żak, 2020, Wykorzystanie nowoczesnych narzędzi marketingowych w pszczelarstwie, Rozwój usług w ujęciu lokalnym i regionalnym, s. 43-50.
2018
- Wilczyńska A., Żak N., Świniarska K., Ocena wybranych wyróżników jakości Karobu, Wybrane problemy jakości żywności, 2018, s. 123-132.
- Żak N., Wilczyńska A., Przybyłowski P., Zastosowanie spektroskopii fluoroscencyjnej do oceny stopnia podgrzania miodu, Folia Pomeranae Universitatis Technologiae Stetinensis, 2018, 340 (45)1, s. 131-142.
- Przybyłowski P., Wcisło M., Żak N., Badanie warunków transportu zbóż do terminali portowych w Gdyni i Gdańsku, Ogólne Problemy Jakości, 2018, s. 70-76.
- Żak N., Przybyłowski P., Apiterapia wśród konsumentów XXI wieku- badania wstępne, Marketing i Zarządzanie, 2018, 3 (53), s. 241-254.
2017
- Żak N., Wilczyńska A., Przybyłowski P., Colour identification as an import ant quality parameter of honey, Towaroznawcze Problemy Jakości., 4(53), 2017, s.127-138.
- Żak N., Wilczyńska A., Preliminary assessment of the quality of herbhoneys and chokeberry syrups used for their production, Joint Proceedings Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2017, 101, s.73-80.
- Żak N., Honey market in the opinion of young consumers, Handel Wewnętrzny, 1, 2017, s. 424-438.
- Żak N., Przybyłowski P., Ocena wpływu czynników marketingowych na konsumenckie postrzeganie kosmetyków z dodatkiem miodu, Zeszyty Naukowe WSES w Ostrołęce, 1 (24), 2017, s. 308-317.
- Żak N., Wilczyńska A., Przybyłowski P., Jakość miodów zagranicznych w odniesieniu do polskich standardów – badania wstępne, Problemy Higieny i Epidemiologii, 98(3), 2017, s. 245-249.
- Wilczyńska A., Żak N., Pietrusińska E., Wpływ dodatku nasion chia (Salvia hispanica L.) na wybrane parametry jakości miodu, Problemy Higieny i Epidemiologii 98(3), 2017, s. 250-253.
- Żak. N., Preferencje konsumentów polskich oraz amerykańskich dotyczące spożycia miodów pszczelich, Marketing i Zarządzanie, 2 (48), 2017, s. 117-130.
- Wilczyńska A., Żak N., Physicochemical and sensory aspects of mead, [w:] Urszula Samotyja, Wojciech Zmudziński (red.), Current Trends in commodity science. Challenges in food development and processing, Poznań, 2017, s. 75-86.
- Żak N., Wilczyńska A., Jakość zagranicznych miodów filtrowanych, Zeszyty Akademii Morskiej w Gdyni, 99, 2017, s.156-161.
2016
- Chomaniuk N., Przybyłowski P., Wilczyńska A., Wstępna ocena jakości pszczelich miodów gatunkowych z terenu Warmii i Mazur, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, XLIX, 3, 2016, s. 252-256.
- Wilczyńska A., Chomaniuk N., Wpływ ogrzewania konwencjonalnego oraz mikrofalowego na jakość miodu, [w:] J. Żuchowskiego, R. Zielińskiego (red.), Ocena jakości żywności, Radom, 2016, s.77-85.
- Wilczyńska A., Chomaniuk N., Quality assessment of traditional honeys from Kashubian region, [w:] J. Żuchowski, R. Zieliński (red.), Food Quality Evaluation, Radom, 2016, s. 69-76.
- Przybyłowski P., Chomaniuk N., Reszka M. M., Postrzeganie przez konsumentów jakości i bezpieczeństwa nanomateriałów, Zeszyty Akademii Morskiej w Gdyni, 93, 2016, s. 227-235.
- Przybyłowski P., Urbańska K., Chomaniuk N., Determinanty wyboru pieczywa w opinii studentów Tójmiasta, Marketing i Zarządzanie, 3(44), 2016, s. 167-176.
- Przybyłowski P., Wilczyńksa W., Chomaniuk N., Evaluation of the honey produced by bees fed fith nanoparticules, Towaroznawcze Problemy Jakości, 4 (49), 2016, s.89-96.
- Przybyłowski P., Żak N., Wilczyńksa W., Tri-city and surrounding area residents’ opinion about honey produced by bees fed with nanoparticules of gold and silver, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni – Joint Proceedings, 94, 2016, s. 114-120.
- Żak N., Przybyłowski P., Opakowanie jako narzędzie marketingu produktu tradycyjnego na przykładzie miodu, Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Ekonomiczno-Społecznej w Ostrołęce, 4, 2016, s. 476-485.
2015
- Przybyłowski P., Chomaniuk N., Wilczyńska A., Ryzyko spożycia miodu produkowanego przez pszczoły dokarmiane nanocząsteczkami w opinii młodych konsumentów, [w:] Piotr Kafel i Tadeusz Sikora (red.), Zarządzanie jakością. Osiągnięcia i wyzwania, Kraków, 2015, s. 119-130.
- Wilczyńska A., Chomaniuk N ., Ocena aktywności antyoksydacyjnej oraz barwy różnych rodzajów miodów pitnych, Problemy Higieny i Epidemiologii, 96 (3), 2015, s. 685-687.
- Wilczyńska A., Chomaniuk N ., Ocena sensoryczna różnych rodzajów miodów pitnych, Problemy Higieny i Epidemiologii, 96(3),2015, s. 681-684.
2014
- Chomaniuk N., Przybyłowski P., Nanoprodukty - co wiedzą o nich studenci, Przemysł Spożywczy, 7, 2014, s. 29-32.
- Chomaniuk N., Przybyłowski P., Postawy polskich konsumentów w stosunku do nanoproduktów jako produktów globalnych w aspekcie etnocentryzmu, [w:] Małgorzata Lotko, Jerzy Żuchowski, Ryszard Zieliński (red.), Wybrane aspekty zarządzania jakością i środowiskiem, Radom, 2014, s. 117-126.
- Chomaniuk N., Przybyłowski P., The innovative character of nano products in consumer reviews, [w:] Małgorzata Miśniakiewicz, Stanisław Popek (red.), Future trends and challenges in the food sector, Kraków, 2014, s. 47-56.
Podmiot udostępniający:
Katedra ZJ
Wytworzył informację:
AT
27.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 08.04.2024