dr inż. Jadwiga Stankiewicz

 

2022

  • Stankiewicz, J., Ocena wybranych parametrów mikrobiologicznych gotowych dań obiadowych dla dzieci, Uniwersytet Morski w Gdyni, 2022, 67.

  • Steinka I., Stankiewicz J., Kukułowicz A., Wilczyńska A., Influence of Tagetespatula and Viola tricolor on survival of Staphylococcus aureus ATCC 25923, Heliyon,2022,Volume 8, Issue 11,e11777 Doi:org/10.1016/j.heliyon.2022.e11777

2021

  • Świtalski M., Stankiewicz J., Rybowska A., Assessment of selected microbiological hazards of unpasterised and unfiltered craft beers in Poland, Current Trends in Quality Science: design, quality and safety of products, 2021.

  • Stankiewicz J., Evaluation of the microbiological quality of innovative fermented milk beverages on the tri-city market, Current Trends in Quality Science- design, quality and safety of products, 2021, s. 241-251. 

2020

  • Stankiewicz J., Jakubiak K., Wpływ składu przekąsek owocowo-jogurtowych na ich wybrane cechy mikrobiologiczne, Bezpieczeństwo żywności,Uniwersytet Morski w Gdyni, 2020, 175, s. 109-120.

  • Stankiewicz J., Assessment of parental level of koowledge and awareness in the field the use of dietary supplements among children,  Scientific Journal of Gdynia Maritime University, 2020, 110, s. 7-16.

2019

  • Stankiewicz J., Płotka P., Evaluation of selected microbiological quality parameters of fruit mousses, Scientific Journal of Gdynia Maritime University, 2019, 110, s. 32-39.

2018

  • Stankiewicz J., Wieczorkiewicz B., Ocena wybranych parametrów jakości mikrobiologicznej jednodniowych soków jabłkowych, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 2018, XX(6), s. 243-248.

  • Stankiewicz J., Małkiewicz A., Ocena wybranych parametrów mikrobiologicznych mlecznych napojów wysokoproteinowych dostępnych na rynku Trójmiasta, Bromatologia. Chemia Toksykologiczna, 2018, LI, 4, s. 245-249.

  • Stankiewicz J., Kwiatkowska E., Ocena wpływu dodatku smakowego na liczebność populacji bakrerii fermentacji mlekowej
    w wybranym środku spożywczym specjalnego przeznaczenia medycznego, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 104, 2018, s.55-62.

2017

  • Stankiewicz J., Wieczorkiewicz B.,  Zawartość witaminy C w sokach jednodniowych dostępnych w handlu i uzyskanych
    w sposób domowy
    , Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2017, 99, s. 62 - 70.

  • Stankiewicz J., Rodak M., Ocena poziomu wiedzy wybranej grupy studentów uczelni Trójmiasta na temat nietolerancji laktozy, Problemy Higieny i Epidemiologii, 2017, 98(4), s. 367 - 370.

2016

  • Stankiewicz J., Kukułowicz A.,  Porównanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych wybranego asortymentu żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego, pochodzącego z handlu i wytwarzanego w warunkach domowych, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2016, 93, s. 30 - 37.

  • Stankiewicz J., Hojan P., Poziom wiedzy wybranej grupy konsumentów na temat prozdrowotnych właściwości pestek, orzechów i nasion, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2016, 93, s. 190 - 195.

  • Stankiewicz J., Hygiene assessment of milk supplied through direct sales Polish Journal Of Natural Sciences, 2016, 31, 2, s. 287 - 294.

  • Stankiewicz J., Steinka I., Ocena wpływu rodzaju opakowania na jakość mikrobiologiczną wędlin przechowywanych
    w domowych warunkach chłodniczych
    , Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 2016, 93, s. 64 - 71.

2015

  • Stankiewicz J., Cyrson E., Jakość mikrobiologiczna lodów rzemieślniczych pochodzących z rynku Trójmiasta, Problemy Higieny i Epidemiologii, 2015,  96 (3), s. 645 - 647.

2014

  • Stankiewicz J., Węckowicz E., Ocena poziomu wiedzy i świadomości rodziców  w kontekście roli soków i napojów w żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2014, XLVII,3, s. 552 - 555.

  • Stankiewicz J., Sułkowska A., Ocena poziomu wiedzy konsumentów w zakresie aspektów związanych z dietą wegetariańską, Zeszyty Naukowe AM w Gdyni, 2014, 86, s. 147 - 153.

2013

  • Stankiewicz J., Bogdańska K., Ocena poziomu wiedzy żywieniowej pracowników przedszkoli w zakresie prawidłowego żywienia dzieci w wieku przedszkolnym, Problemy Higieny i Epidemiologii, 2013, 94(3), s.  479 - 483.

2012

  • Stankiewicz J., Lange M., Napoje fermentowane w żywieniu dzieci w wieku przedszkolnym,  Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2012, XLV, 2, s. 191 - 195.

  • Stankiewicz J., Obecność potencjalnych alergenów w wybranej grupie dań dla niemowląt, Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, 2012, XLV, 3, s. 869 - 873.

2011

  • Stankiewicz J., Przybyłowski P., Konsumenckie postrzeganie bezpieczeństwa wybranych produktów mleczarskich, Zeszyty Naukowe. Uniwersytet Ekonom. w Poznaniu, 2011, 206, s. 100 - 109.

  • Stankiewicz J., Saja J., Świadomość wybranej grupy konsumentów w zakresie suplementów diety zawierających błonnik pokarmowy, Zeszyty Naukowe. Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, 2011, 206, s. 194 - 203.

  • Stankiewicz J., Ocena możliwości występowania Cronobacter sakazakii w gotowych daniach dla niemowląt, Bromatologia
    i Chemia Toksykologiczna, 2011, XLIV, 3, s. 673 - 677.

2010

  • Stankiewicz J., Customer reviev of chosen fermented, supplemented with plant extracts, milk drinks, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Current Trends In Commodity Science. Food Quality, 2010, 158, s. 31 - 36.

  • Stankiewicz J., Prawidłowość oznakowania na opakowaniach mlecznych napojów fermentowanych, Wybrane problemy jakości żywności, pod red. R. Zielińskiego i J. Żuchowskiego, Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii Eksploatacji PIB, Radom 2010, s. 47 - 54.

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

AT
27.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 04.04.2025