Przedmioty
W ramach studiów inżynierskich i magisterskich w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym KZJ prowadzi następujące przedmioty:
Kierunek: TOWAROZNAWSTWO
STUDIA I STOPNIA
Przedmioty kierunkowe
- Bezpieczeństwo i higiena pracy
- Biochemia
- Metody badań produktów
- Wstęp do towaroznawstwa
- Mikrobiologia
- Ochrona środowiska
- Sensoryczna ocena jakości
- Podstawy procesów technologicznych
- Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia zwierzęcego
- Towaroznawstwo spożywcze produktów pochodzenia roślinnego
- Przechowalnictwo
Specjalność: Towaroznawstwo i Zarządzania Jakością
- Inżynieria materiałowa
- Analiza instrumentalna
- Zarządzanie jakością
- Mikrobiologiczne aspekty jakości towarów
- Przemysłowa produkcja towarów
- Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności i substancji dodatkowych
- Ładunkoznawstwo
- Projektowanie i wdrażanie systemów zarządzania jakością
- Zachowania konsumenta
- Higiena żywności i żywienia
- Ekologia w towaroznawstwie
- Gospodarka magazynowa
- Projektowanie i zarządzanie procesami technologicznymi
- Systemy zarządzania bhp
Specjalność: Menedżer Produktu
- Inżynieria materiałowa
- Zarządzanie jakością
- Analiza instrumentalna
- Zarządzanie produktem
- Zachowania konsumenta
- Projektowanie i wdrażanie systemów zarządzania jakością
- Projektowanie i komercjalizacja produktów
- Ekologia w towaroznawstwie
- Gospodarka materiałowa
- Projektowanie i zarządzanie procesami technologicznymi
- Metodologia badań konsumenckich
- Marketing sensoryczny
Specjalność: Usługi Żywieniowe i Dietetyka
- Żywienie człowieka
- Wybrane zagadnienia z toksykologii żywności i substancji dodatkowych
- Eksploatacja urządzeń gastronomicznych
- Edukacja żywieniowa
- Planowanie i ocena żywienia
- Żywienie w różnych okresach życia
- Technologia gastronomiczna
- Zachowania konsumenta
- Profilaktyka żywieniowa
- Organizacja sług żywieniowych
- Gospodarka magazynowa
- Ochrona konsumenta
- Higiena żywności i żywienia
- Technika i organizacja obsługi konsumenta
STUDIA II STOPNIA
Przedmioty kierunkowe
- Metody badań produktów
- Towaroznawstwo spożywcze
- Przechowalnictwo
- Podstawy procesów technologicznych
- Nowe trendy w towaroznawstwie spożywczym
- Zaawansowane zarządzanie jakością
- Biotechnologia w ochronie środowiska
- Wybrane metody analityczne
Specjalność: Towaroznawstwo i Zarządzania Jakością
- Zarządzanie bezpieczeństwem żywności
- Zarządzanie środowiskowe
- Systemy zarządzania jakością w praktyce
- Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności
- Ładunkoznawstwo II
- Podstawy rzeczoznawstwa i kontroli w obrocie towarowym
- Metody i techniki doskonalenia jakości
- Autentyczność i identyfikowalność towarów
- Sterowanie jakością w laboratoriach
- Certyfikacja jakości wyrobów
- Biologiczne podstawy jakości
Specjalność: Żywienie i Dietetyka
- Biologiczne podstawy żywienia
- Kuchnie etniczne i regionalne
- Dietetyka I
- Dietoprofilaktyka
- Technologia potraw dietetycznych
- Dietetyka dzieci i młodzieży
- Fizjologia i żywienie w sporcie
- Dietetyka II
- Poradnictwo żywieniowe
- Żywienie w różnych warunkach środowiskowych
- Projektowanie usług żywieniowych
Specjalność: Ochrona Wód i Gospodarka Odpadami
- Zarządzanie środowiskowe
Specjalność: Menedżer Systemów Zarządzania
- System zarządzania jakością w praktyce
- Zarządzanie środowiskowe
- Metody i techniki doskonalenia jakości
- System zarządzania bezpieczeństwem żywności
- System zarządzania energią
- Podstawy rzeczoznawstwa i kontroli w obrocie towarowym
- Wewnętrzny system kontroli
- Autentyczność i identyfikowalność towarów
- Sterowanie jakością w laboratoriach
- System zarządzania bezpieczeństwem informacji
Specjalność: Menedżer Usług Dietetycznych
- Biologiczne podstawy żywienia
- Fizjologia i żywienie człowieka
- Kuchnie etniczne w dietetyce
- Dietetyka
- Dietoprofilaktyka
- Dietetyka sportowa
- Marketing w usługach dietetycznych
- Żywienie w różnych warunkach środowiskowych
- Kliniczny zarys chorób
- Dietetyka dzieci i młodzieży
- Dietetyka kliniczna
- Poradnictwo dietetyczne
- Projektowanie usług dietetycznych
- Psychologia w dietetyce
Kierunek: INNOWACYJNA GOSPODARKA
STUDIA I STOPNIA
Przedmioty kierunkowe
- Bezpieczeństwo i higiena pracy
- Zarządzanie jakością
Specjalność: Ekonomia menadżerska
- Znormalizowane systemy zarządzania
STUDIA II STOPNIA
Specjalność: Transport i Logistyka w Globalnej Gospodarce
- Podstawy rzeczoznawstwa i kontroli w logistyce
Podmiot udostępniający:
Katedra ZJ
Wytworzył informację:
A.Talaga
29.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 29.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
a.talaga 15.03.2021