dr inż. Joanna Newerli – Guz

 

 

2023

  • Newerli-Guz J., Śmiechowska M., Drzewiecka A., Tylingo R., Bioactive Ingredients with Health-Promoting Properties of Strawberry Fruit ( Fragaria x ananassa Duchesne), Molecues, 2023, 28,2711.

2022

  • Śmiechowska M., Newerli-Guz J., Jakość i zapewnienie bezpieczeństwa przypraw na przykładzie pieprzu czarnego Piper Nigrum L., Management and Quality- Zarządzanie i Jakość, 2022, 4, 2, s. 347-358.
  • Newerli- Guz J., Śmiechowska M., Health Benefits and Risks of Consuming Spices on the Example of Black Pepper and Cinnamon, Foods, 2022, 11, 2746.

2021

  • Śmiechowska M., Newerli-Guz J., Skotnicka M., Spices and Seasoning Mixes in European Union- Innovations and Ensuring Safety, Foods, 2021, 10, 2289.

2020

  • Śmiechowska M., Newerli- Guz J., Innowacje a zapewnienie bezpieczeństwa przypraw i mieszanek przyprawowych, Wpływ wybranych defektów palenia kawy na jakość sensoryczną naparów, Innowacje w kształtowaniu jakości produktów żywnościowych, 2020.

2019

  • Wilczyńska A., Newerli-Guz J., Acceptance of Innovative Food Products and the Level of Neophobia, Proceedings of the 14th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, 2019, s. 1129-1134.

2018

  • Newerli-Guz J,. Palka A.,Creating entrepreneurial attitudes among students of the Faculty of Entrepreneurship and Commodity Science in Gdynia Maritime University, 13th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, University of Aveiro, Proceedings of the 13th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, University of Aveiro, Portugal, 2018, s. 526-534.
  • Palka A., Newerli-Guz J., Ice cream as innovative luxury products, Handel Wewnętrzny,2018, 373, s. 331-343.

2017

  • Wilczyńska A., Newerli-Guz J., Szweda P., Influence of the addition of selected spices on consumer acceptance and biological activity of honey, Journal of Food Quality, vol. 2017, Article ID 6963904, 7 pages, 2017. doi:10.1155/2017/6963904.
  • Rybowska A., Newerli-Guz J., Schneiderová A., Standardy obsługi klienta w opinii klientów i pracowników galerii handlowych Trójmiasta, Handel Wewnętrzny,1, 63, 2017, s. 307-318.
  • Palka A., Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Rybowska A, Wawszczak S., Commercialization of traditional and regional products as innovation on the market, Proceedings of the 12 th European Conference on innovation and Entrepreneurship, Novancia Business School, Paris, ACPI UK, 2017, s. 478-487.
  • Newerli-Guz J., Analiza rynku przypraw w Polsce, Marketing i Zarządzanie, 3, (42), 2017, s.167-175.

 

2016

  • Newerli-Guz J., Comparitive evaluation of the antioxidant properties and essential oil content in clove (Syzygium aromaticum L.), Selected Aspects of Food Quality, Wydawnictwo Naukowe Instytutu Technologii i Eksploatacji - PIB, 2016, s.102-111.
  • Newerli-Guz J., Innowacje na rynku przypraw i produktów przyprawowych, Marketing i Zarządzanie, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Problemy zarządzania, Finansów i Marketingu, 3 (44), 2016, s. 361-370,
  • Newerli-Guz J., Palka A., Furmaga D., Quality evaluation of take home vanilla ice cream, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, Wydawnictwo Akademii Morskiej w Gdyni, 94, 2016,, s. 91-101.
  • Newerli-Guz J., Uprawa roślin zielarskich w Polsce, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, XVIII, 3, 2016, s. 268-274.
  • Newerli-Guz J., Color characteristic and antioxidant properties of turmeric (Curcuma longa L.), Towaroznawcze Problemy Jakości Polish Journal of Commodity Science, 48,3, 2016, s. 91-96.
  • Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Rybowska A., Palka A., An Attempt to Identify a Typical Regional Food Product for Baltic Sea Region, Proceedings of The 11th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, 15-16 September 2016 The JAMK University of Applied Science Jyväskylä Finland, Academic Conferences and Publishing International Limited,2016, s. 680-687
  • Newerli-Guz J., Wilczynska A., Rybowska A., Palka A., Innovations in Ice Cream Production in Baltic Sea Region, Proceedings of The 11th European Conference on Innovation and Entrepreneurship, 15-16 September 2016 The JAMK University of Applied Science Jyväskylä Finland, Academic Conferences and Publishing International Limited, 2016, s.543-551.

 

2015

  • Newerli-Guz J., Rybowska A., Produkt tradycyjny i regionalny- luksus od święta czy na co dzień, Handel Wewnętrzny, 2, (355),2015, s.286-296.
  • Rybowska A., Newerli-Guz J., Zachowania konsumentów 60+ na trójmiejskim rynku luksusowych produktów spożywczych, Handel Wewnętrzny, 2, (355), 2015, s.357-370.
  • Newerli-Guz J., Rybowska A., Charakterystyka produktu luksusowego w opinii konsumentów z Trójmiasta [w:] Oblicza dobrobytu - wybrane zagadnienia, tom II, W. Łysiak-Szydłowska i K. Strzała( red.), 2015, Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego.
  • Newerli-Guz J., Zachowania konsumentów na rynku markowej odzieży, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego. Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 865 (38), 2015, s. 29-36.
  • Newerli-Guz J., Erdmann M., Ocena wybranych wyróżników jakościowych czystka (róży skalnej) Cistus incanus L., Problemy Higieny i Epidemiologii, 96, (3), 2015, s.693-696.
  • Newerli-Guz J., 2015, Ocena wybranych wyróżników jakości sensorycznej oliw i olejów smakowych, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 17, 4, 2015, s.185-191.
  • Newerli-Guz J., Wilczynska A., Palka A., Ruszkowska M., Antioxidant and antibacterial activities of selected herbal infusion with addition of honey, ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM, 12th European Nutrition Conference FENS Berlin 20-23.10.2015 KRAGER medical and scientific publishers, Vol. 67 (Suppl 1):1-601, No. 3,2015, s. 551, Abstracts of 12th European Nutrition Conference FENS Berlin 20-23.10.2015.
  • Newerli-Guz J., Wilczyńska A., Palka A., Ruszkowska M., Studies on the hygroscopity of marjoram [Origanum majorana L.] in therms of their geographical origin, ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM, 12th European Nutrition Conference FENS Berlin 20-23.10.2015 KRAGER medical and scientific publishers, Vol. 67 (Suppl 1):1-601, No. 3,2015, s. 551, Abstracts of 12th European Nutrition Conference FENS Berlin 20-23.10.2015.

 

2014

  • Newerli-Guz J., Zmiany zachowania konsumentów na rynku żywności ekologicznej, Marketing i Rynek, 6, 2014, s.538-548.
  • Newerli-Guz J., Ocena wybranych wyróżników jakości kminku (Carum Carvi L.) [w:] Wybrane determinanty jakości żywności, J. Żuchowski, R. Zieliński (red.), Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny w Radomiu, Radom, 2014, s.168-176.
  • Newerli-Guz J., Racjonalność spożycia a wybór mieszanek przyprawowych przez konsumentów, Roczniki Naukowe SERiA, XVI, 4, 2014, s. 208-212.
  • Newerli-Guz J., Antioxidant capacity of selected commercial spices [w:] Commodity science in research and practice, Future trends and challenges in the food sector, M. Miśniakiewicz, S. Popek (red.), Polish Society of Commodity Science, Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie, Kraków, 2014, s.133-142.
  • Newerli-Guz J., Quality evaluation of selected mustard available on the market, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, Joint Proceedings 84, 2014, s.85-92.
  • Newerli-Guz J., Szychowska P., Żywność pochodzenia morskiego jako produkt luksusowy, Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, Problemy zarządzania, finansów i marketingu, 825, 36, 2014, s.75-86.
  • Newerli-Guz J., Kulwikowska K., Zachowania żywieniowe i preferencje dzieci w wieku przedszkolnym, Zeszyty Naukowe Akademii Morskiej w Gdyni, 86, 2014, s. 80-89.
  • Newerli-Guz J., Rybowska A., Sterczyński R., Luksusowe usługi kosmetyczne i medycyny estetycznej w opinii konsumentów, Handel Wewnętrzny, 4, (351), 2014, s.251-262.

 

Podmiot udostępniający: 

Katedra ZJ

Wytworzył informację:

AT
27.11.2017
Wprowadzenie:
a.talaga 27.11.2017
Ostatnia modyfikacja:
K.Klopotek 14.04.2023