Menedżer Usług Dietetycznych

Kierunek: 

Inżynieria Jakości

Tryb: 

Stacjonarne
Niestacjonarne

Rodzaj: 

II stopnia

 

KORZYŚCI DLA STUDENTA

Studia na tej specjalności pozwolą Ci zdobyć wiedzę, umiejętności i kompetencje społeczne w szczególności w zakresie:

  • zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego,
  • edukacji żywieniowej,
  • planowania diet leczniczych,
  • profilaktyki żywieniowej opartej na wiarygodnych dowodach naukowych,
  • wykorzystania najnowszych urządzeń i narzędzi informatycznych w organizacji pracy współczesnych gabinetów dietetycznych,
  • standardowych i nowoczesnych metod analizy stanu odżywienia,
  • podstaw diagnostyki laboratoryjnej niezbędnych w pracy dietetyka,
  • posługiwania się współczesnymi narzędziami marketingowymi,
  • zasad i możliwości prowadzenia własnej działalności gospodarczej w sektorze promocji zdrowego stylu życia,
  • pobudzania kreatywności wobec własnego rozwoju zawodowego i atrakcyjności na rynku pracy,
  • organizacji, zarządzania i świadczenia usług związanych z żywieniem człowieka,
  • zarządzania małymi przedsiębiorstwami.

PERSPEKTYWY ZATRUDNIENIA

Po ukończeniu studiów możesz podjąć pracę na stanowiskach menedżerskich w:

  • korporacjach oferujących innowacyjne usługi żywieniowe wpisujące się w strategię holistycznego podejścia do prozdrowotnego modelu życia człowieka,
  • zespołach terapeutyczno-żywieniowych tworzonych na potrzeby prywatnych placówek ukierunkowanych na jakość życia człowieka/wellness,
  • międzynarodowych korporacjach o profilu żywieniowo-dietetycznym,
  • placówkach zajmujących się dietoprofilaktyką i edukacją żywieniową,
  • niepublicznych placówkach ochrony zdrowia,
  • zakładach żywienia zbiorowego,
  • korporacjach lub samodzielnie prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie usług żywieniowych i dietetycznych.

Zapraszamy! Nie zwlekaj!
Liczba miejsc jest ograniczona!

Termin rekrutacji: 

VI-IX
II
Wprowadzenie:
M.Schmidt 06.03.2023
Ostatnia modyfikacja:
M.Schmidt 02.06.2023