Rekrutacja na Studia Podyplomowe „Usługi Żywieniowe i Dietetyka”
Studia podyplomowe „Usługi żywieniowe i dietetyka” skierowane są do absolwentów studiów I i II stopnia. Słuchacze zdobędą specjalistyczną wiedzę w zakresie żywienia człowieka zdrowego i chorego z uwzględnieniem najnowszych trendów i standardów w tym zakresie. Posiądą umiejętności i kompetencje pozwalające na wykonywanie usług w obszarze poradnictwa żywieniowego i dietetycznego oraz profilaktyki zdrowotnej. Proces kształcenia uwzględnia również wiedzę o zasadach i możliwościach prowadzenia własnej działalności gospodarczej i pobudza do inicjatywy i kreatywności wobec własnej kariery zawodowej. Absolwenci będą przygotowani do pracy w sektorze usług żywieniowych i dietetycznych, a zwłaszcza w ośrodkach prowadzących działalność w zakresie żywienia człowieka i dietetyki, promocji zdrowia, placówkach sportowych i odnowy biologicznej oraz prowadzących działalność edukacyjną.
R E K R U T A C J A
w roku akademickim 2021/2022
na Studia Podyplomowe
„Usługi Żywieniowe i Dietetyka”
Studia trwają dwa semestry i obejmują łącznie 220 godziny zajęć dydaktycznych. Opłata za semestr wynosi 2000 złotych.
System opłat za kształcenie na studiach podyplomowych:
- WARIANT I: jednorazowo za 2 semestry z góry 4000 zł,
- WARIANT II: 2 równe semestralne raty po 2000 zł,
- WARIANT III: miesięczny system ratalny po 500 zł (8 rat),
Pierwszą płatność należy pomniejszyć o 200 zł (opłata dokonana przy procesie rekrutacji). Deklarację sposobu płatności należy złożyć przy procesie rekrutacji.
Harmonogram zajęć będzie podany w połowie października. Zajęcia odbywają się średnio raz w miesiącu w soboty i niedziele.
Osoby zainteresowane powinny złożyć następujące dokumenty:
- podanie o przyjęcie na studia – formularz zgłoszeniowy,
- ksero dowodu osobistego,
- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych lub kserokopia dyplomu ukończenia studiów wyższych poświadczona za zgodność z oryginałem przez organ wydający lub pracownika UMG,
- potwierdzenie uiszczenia opłaty rekrutacyjnej 200 zł (10% opłaty semestralnej).
Konto bankowe Uniwersytetu Morskiego w Gdyni:
87 1140 1153 0000 2235 4300 1007
z zaznaczeniem: Studia Podyplomowe „Usługi Żywieniowe i Dietetyka” - I edycja
Komplet dokumentów należy składać w Dziekanacie Studiów Niestacjonarnych Wydziału Zarządzania i Nauk o Jakości do Pani Karoliny Hinc (58 55-86-587) lub do innego pracownika Dziekanatu (budynek główny, I piętro, pokój B123) do dnia 30.09.2021r.
Terminy przyjmowania dokumentów:
- Poniedziałek 09:00 -13:00
- Wtorek 09:00 -13:00
- Środa 09:00 -13:00
- Czwartek nieczynne
- Piątek 09:00-13:00
Uwaga: w celu otrzymania świadectwa i odpisu ukończenia studiów podyplomowych należy wnieść dodatkową opłatę przewidzianą rozporządzeniem Rektora Uniwersytetu Morskiego w Gdyni.
Studia zostaną uruchomione jeśli zbierze się grupa 20-tu słuchaczy studiów podyplomowych.
Dokumenty do pobrania: